REGHIN
- Prima atestare documentara în 1228, sub numele de REGUN.
- Localitate ridicata la rang de municipiu în 1994.
- Localitatea este situata în zona de intersectie a paralelei 46 46’ 33” latitudine nordica cu meridianul 24 42’ 30” longitudine estica la confluenta riurilor Mures si Gurghiu.
- Altitudinea medie este de 395 m cu relieful specific depresiunii Reghinului.
- Riul Mures la Reghin are un debit de 28-37 mc/sec, avand nivelul intre 1- 3 m.
- Localitatea este strabatuta de drumurile nationale DN15(Tg.-Mures-Reghin-Toplita), DN16(Reghin-Cluj) si DN16A.(Reghin-Bistrita) si drumuri judetene spre GURGHIU- JABENITA-LAPUSNA, IDECIU DE JOS, DEDRAD-BATOS.
- Circulatia feroviara este asigurata de calea ferata RAZBOIENI-DEDA.
- Populatia in urma recensamantului numara 36.173 locuitori.

Reghin se aflã la urmatoarele distante fatã de: Tg. Mures 32 km; Cluj-Napoca 102 km; Bistrita 63 km; Toplita 70 km; Sovata 40 km; Lãpusna 42 km; Batos 14 km.
Orasul Reghin este traversat de calea feratã 405 Tirgu Mures-Deda, precum si de drumurile E15 Tirgu Mures-Toplita, E15/A Reghin-Bistrita, DN16 Reghin-Cluj-Napoca si de drumurile judetene modernizate Reghin-Lãpusna si Reghin-Sovata.

Services

Complex Turistic AYMA REGHIN
• Zona turistica REGHIN-BISTRITA NASAUD-TOPLITA-SOVATA
IMG_0025.JPG
IMG_0026.JPG
IMG_0027.JPG
IMG_0028.JPG
Cam.cu 3 paturi

Cam.cu 3 paturi

baie

baie

bucatarie

bucatarie

IMG_0010.JPG
Obiective turistice sau locuri speciale din zona:
• Biserica Evanghelica cu turnul inalt de peste 47 m. este cunoscuta de localnici ca "Biserica Saseasca". De veacuri, domina colina din centrul orasului.
• Muzeul Etnografie din Reghin, dispune de un bogat patrimoniu stiintific grupat in 49 colectii: etnografie, arta populara, creatie artistica, colectii de arhiva.
• Muzeul de stiintele naturii, creat de Stefan Kohl, se afla in incinta grupului scolar "Lucian Blaga". Cuprinde peste 1400 exemplare conservate
• Padurea Rotunda - ofera toate conditiile pentru petrecerea in conditii placute a timpului liber. Este un adevarat complex, cu toate…
• Colectia Oologica Kalaber Ladislau din Reghin Este cea mai complexa colectie oologica din tara si din Sud Estul Europei continand oua de la 218 specii de pasari clocitoare din Romania, respectiv….
• Acess rapid la statiunea SOVATA CU LACUL URSU si SALINA PRAID;
• ACESS LA CENTRUL DE SPORTIV SI RELAXARE REGHIN DOTAT CU SALA DE SPORT PENTRU VOLEI, BASCHET, FORBAL, ETC. , PISCINA PENTRU ADULTI SI PISCINA PENTRU COPII, SAUNA, SALINA SI JACUZZI, DESERVITE DE PERSONAL CU O INALTA PREGATIRE.
Adresa locatiei de cazare:
-
-
-
-
-
Facilitati cazare:
fax, transport auto, masa de ping-pong, ATV, internet wireless, internet prin cablu, parcare, gradina/curte, piscina, teren de sport, masaj, biliard, jacuzzi, spalatorie, room service, terasa, plata cu cardul, gratar/barbeque, seif la receptie, loc amenajat de joaca, bar, restaurant, sala de conferinte, tichete de vacanta
Facilitati camere:
internet in camera,
frigider in camera,
uscator de par,
incalzire centrala,
aer conditionat,
baie in camera,
minibar in camera,
telefon in camer
camere single;

camere doua paturi;

camere pat matrimonial.

1
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one